Doorkijkhaard als roomdivider | BLOG

Steeds meer mensen kiezen voor een roomdivider in hun interieur. Je ziet ze tegenwoordig in alle soorten en maten. Een roomdivider is dan ook dé perfecte manier om een grote, open ruimte op te delen in meerdere delen. Een roomdivider is een multifunctionele scheidingswand maar er zijn ook meerdere mogelijkheden om er bepaalde items in te verwerken zoals een TV, een soundsystem, keukenapparatuur of een doorkijkhaard zoals bij dit project. Roomdividers zijn een echte toevoeging aan je interieur en zorgen voor een mooie eye-catcher. Wanneer je een haard verwerkt in de roomdivider krijg je er stukje sfeer, karakter en warmte bij.

Je zou niet direct zeggen dat dit een volledig nieuw gebouwde woning is die recent is opgeleverd. De woning is gebouwd in een boerderij, in landelijke stijl die goed past bij de omgeving. Er zijn veel boerderij elementen die terugkomen zoals de eiken balken die samen met de grote roomdivider een mooi lijnenspel vormen. 

Zowel het kookeiland, de roomdivider en de kastenwand zijn uitgevoerd in geborsteld zwart eiken met natuurlijke look. Deze kleur zwart is chique en vormt een mooi contrast met het verdere lichte interieur.

Deze roomdivider is een echt statement binnen het interieur geworden. De roomdivider is een maatwerk interieur item en uitgevoerd van vloer tot plafond. De roomdivider heeft een hoogte van 2.60 meter en een breedte diepte van 60 cm. De roomdivider heeft 2 zijden, aan een kant is alle keukenapparatuur verwerkt plus de kastsystemen / opbergruimten voor de keuken. De andere kant is zichtbaar vanuit de zithoek en in deze zijde van de roomdivider is het multimedia systeem verwerkt met de TV en de soundbar die je niet ziet maar wel hoort.

De woning is duurzaam gebouwd en heeft bijvoorbeeld een moderne warmtepomp. Ook is de woning gasloos. Alleen de tunnelhaard of doorkijkhaard in de roomdivider werkt op gas (gasflessen via een gesloten systeem) en heeft de capaciteit om de benedenverdieping iin alle seizoenen te verwarmen. De gashaard is een gesloten systeem, energiezuinig met een hoog rendement. Deze moderne gashaarden is zeer gebruiksvriendelijk en te bedienen met een App. De haard heeft een eco stand van laag naar hoog met ook een hoge en lage vlam waardoor je kunt kiezen voor meer en minder warmte maar toch de beleving hebt van het vuur. 

Meer projecten